logo-pelozlogo-mesnine-peloz

 logo-vipavske-mesnine   facebook-icon

PRIPRAVA POLSUHEGA PRŠUTA

polsuho-pleceV lonec položite pršut, ki ste ga predhodno temeljito sprali pod tekočo vodo. Zalijte ga s hladno vodo in kuhajte vsaj 3 ure. V kolikor želite pršut manj slan, med kuhanjem enkrat ali večkrat zamenjajte vodo. Ko je pršut skuhan, ga položite na desko in počakajte, da se ohladi.

Ohlajen pršut pred postrežbo narežite na malo debelejše rezine (3 mm).


PRIPRAVA POLSUHEGA PLEČETA


V lonec položite pleče, ki ste ga predhodno temeljito sprali pod tekočo vodo. Zalijte ga s hladno vodo in kuhajte vsaj 2 uri. V kolikor želite pleče manj slano, med kuhanjem enkrat ali večkrat zamenjajtevodo. Ko je pleče skuhano, ga položite na desko in počakajte, da se ohladi.

Ohlajeno pleče pred postrežbo narežite namalo debelejše rezine (3 mm).

Želimo vam dober tek!