POPUST |
REDNA CENA
|
AKCIJSKA CENA
|
|
Domača salama |
-15% | 20,90 |
17,76 |
Domači pršut BK ¼ |
-5% | 18,90 |
17,95 |
Čajna salama |
-25% | 8,99 |
6,74 |
Salama Napoli pikant |
-20% | 10,90 |
8,72 |
Hrenovke |
-5% | 7,20 |
6,84 |
Mleto mešano meso |
-15% | 8,40 |
7,14 |
Junčje mleto meso |
-20% | 8,90 |
7,12 |
Junčje meso za golaž |
-10% | 9,50 |
8,55 |
Svinjsko stegno BK |
-40% | 8,20 |
4,92 |
POPUST SE OBRAČUNAVA NA BLAGAJNI !
Cenjene stranke!
Obveščamo vas, da se 1. junija 2024 zapira poslovalnica Mesnice in delikatese Peloz v Vrtojbi.
Vabimo vas, da nas obiščete v ostalih naših poslovalnicah.
JAVNI RAZPIS
10. JAVNI RAZPIS ZA PODUKREP 4.2 Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2022
NAZIV AKTIVNOSTI
»POSODOBITEV TEHNOLOŠKE OPREME V PODJETJU PELOZ D.O.O.«
OPIS AKTIVNOSTI
V okviru naložbe »POSODOBITEV TEHNOLOŠKE OPREME V PODJETJU PELOZ D.O.O.«, ki jo bo izvedlo podjetje PELOZ d.o.o., bo potekala posodobitev tehnološke opreme, ki bo omogočala proizvodnjo kvalitetnejših proizvodov. V okviru naložbe bo nabavljena oprema za predelavo mesa, in sicer kuter, ledomat, stroj za obešanje mesnin, roli vozički in vozički za obešanje mesnin ter oprema za posodobitev sistema tehnološkega ogrevanja v obratu. Predmet naložbe je tudi postavitev novega enostavnega objekta za namen predelave, ki bo pretežno iz lesenih konstrukcijskih elementov.
CILJI IN PRIČAKOVANI REZULTATI
Cilj naložbe je doseganje boljše proizvodne storilnosti in posledično zmanjšanje proizvodnih stroškov. S pomočjo naložbe se bodo izboljšali ekonomski kazalniki, podjetje pa si bo z izpopolnjenim proizvodom zagotovilo tudi višjo konkurenčnost na trgu.
Rezultata naložbe sta posodobljena tehnološka oprema in leseni objekt za namen predelave.
POVEZAVE
https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development_sl
http://www.skp.si/
Podjetje PELOZ d.o.o. je prejemnik certifikata IFS food.
Kliknite TUKAJ ali na sličico za ogled certifikata >>
Kaj je IFS food standard?
S prodorom evropskih in svetovnih trgovskih verig v Slovenijo so se prenesle tudi njihove zahteve do slovenskih proizvajalcev živil, ki so dobavitelji prehrambnih proizvodov trgovskim verigam. IFS standard združuje zahteve sistema HACCP po Codex Alimentariusu, poleg tega pa tudi pravila dobre proizvodne, poslovne in higienske prakse, sledljivosti ter označevanja živil. Organizacije, ki imajo v svojih poslovnih sistemih že sedaj vgrajenega katerega izmed ISO standardov (ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001..) ali certificiran tudi sistem HACCP, bodo lažje pridobile certifikat.
Podjetje Peloz d.o.o. je na mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni 2020 prejelo zlato, šest srebrnih medalj in eno bronasto medaljo za mesne izdelke:
ZLATA MEDALJA |
||
Domači zašinek | ||
SREBRNA MEDALJA | ||
Mortadela Domača salama Dimljeni zašinek Vipavska panceta Trajna klobasa s tartufi Furlanska salama |
||
BRONASTA MEDALJA | ||
Divjega prašiča klobasa |
Podjetje Peloz d.o.o. je uspešno kandidiralo v programu »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile« ZA PODPORO PODJETJEM PRI PRIPRAVI STRATEGIJ ZA UČINKOVITO UPRAVLJANJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH TER KREPITVI NJIHOVIH KOMPETENC 2019 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, 8. prednostne osi »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«, prednostne naložbe 8.3 »Aktivno in zdravo staranje« in specifičnega cilja 8.3.1 »Podaljšanje in izboljšanje delovne aktivnosti starejših, vključenih v ukrepe«.
Podjetje PELOZ d.o.o. je prejemnik BONITETNE OCENE AA+ za leto 2018 in standarda Global market.
PRIPRAVA POLSUHEGA PRŠUTA
V lonec položite pršut, ki ste ga predhodno temeljito sprali pod tekočo vodo. Zalijte ga s hladno vodo in kuhajte vsaj 3 ure. V kolikor želite pršut manj slan, med kuhanjem enkrat ali večkrat zamenjajte vodo. Ko je pršut skuhan, ga položite na desko in počakajte, da se ohladi.
Ohlajen pršut pred postrežbo narežite na malo debelejše rezine (3 mm).
PRIPRAVA POLSUHEGA PLEČETA
V lonec položite pleče, ki ste ga predhodno temeljito sprali pod tekočo vodo. Zalijte ga s hladno vodo in kuhajte vsaj 2 uri. V kolikor želite pleče manj slano, med kuhanjem enkrat ali večkrat zamenjajtevodo. Ko je pleče skuhano, ga položite na desko in počakajte, da se ohladi.
Ohlajeno pleče pred postrežbo narežite namalo debelejše rezine (3 mm).
Želimo vam dober tek!